Witamy Serdecznie Wszystkich na forum i zapraszamy do rejestracji ;)
Partnerzy:   Dotacje Unijne Wrocław
Odpowiedz 
Internet Jelcz-Laskowice - opinie.
08-20-2011, 18:34
Post: #11
RE: Internet - opinie.
(08-15-2011 12:08 )serek napisał(a):  
(08-15-2011 11:30 )fotopasjajelcz napisał(a):  
(08-15-2011 11:10 )djodkurzacz666 napisał(a):  Netpak ma ceny nieco jakby sprzed 5 lat wstecz.

Fakt ceny mają kosmiczne , i do tego
Jednorazowa opłata instalacyjna*: 189 PLN.
Opłata instalacyjna faktycznie skutecznie odstrasza.

Ciekawy jestem, czy bestgo będzie kładł światłowody w całym Naszym mieście, czy tylko w obrębie określonego obszaru?.
Mimo wszystko, najtańszy abonament za 2 Mb od godz. 8:00 do 0:00 oraz podwyższona prędkość do 4Mb od 0:00 do 8:00 wynosi 47 zł - trochę sporo jak dla mnie i obecną konkurencję. Wink

Bestgo będzie kładł światłowody dzwoniłem do nich jak na razie ul: Techników jest uzbrajana i nowe bloki przed wjazdem do J-L , kiedy będziemy mieli więcej niż 4 Mb nie wiem obiecują , że do 2012 drugi kwartał .

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
09-08-2011, 19:15
Post: #12
RE: Internet - opinie.
Dostaję kurwi--------cy z tą Internetią w Jelczu już wysłałem 6 reklamacji i totalna olewka, chyba się nimi zajmę przez UKE - mam w umowie 4Mb nie do 4 a obecnie mam przepustowość łącza od 5 m-c 1,5 i poniżej ,

To mi napisali chamstwo


Szanowny Panie,
straty pakietów wynikają z przeciążonych radiolinii Wrocław - Jelcz
Laskowice, będzie potrzebna modernizacja sieci do której przygotowuje
się zespół serwisu Netii i Internetii, termin zakończenia modernizacji
na ten czas jest nieznany.

olewka klienta Smile




poczytajcie sobie ten artykuł - http://www.wykop.pl/artykul/829673/netia...ami-umowy/

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-08-2011, 20:00
Post: #13
RE: Internet - opinie.
co im piszesz w reklamacji? czego od nich żądasz?

jeśli naprawdę Ci tak odpisują to: źle piszesz reklamacje, podpisałeś jakieś gówno

[Obrazek: s16pht.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
09-08-2011, 20:01
Post: #14
RE: Internet - opinie.
(08-20-2011 18:34 )fotopasjajelcz napisał(a):  
(08-15-2011 12:08 )serek napisał(a):  
(08-15-2011 11:30 )fotopasjajelcz napisał(a):  
(08-15-2011 11:10 )djodkurzacz666 napisał(a):  Netpak ma ceny nieco jakby sprzed 5 lat wstecz.

Fakt ceny mają kosmiczne , i do tego
Jednorazowa opłata instalacyjna*: 189 PLN.
Opłata instalacyjna faktycznie skutecznie odstrasza.

Ciekawy jestem, czy bestgo będzie kładł światłowody w całym Naszym mieście, czy tylko w obrębie określonego obszaru?.
Mimo wszystko, najtańszy abonament za 2 Mb od godz. 8:00 do 0:00 oraz podwyższona prędkość do 4Mb od 0:00 do 8:00 wynosi 47 zł - trochę sporo jak dla mnie i obecną konkurencję. Wink

Bestgo będzie kładł światłowody dzwoniłem do nich jak na razie ul: Techników jest uzbrajana i nowe bloki przed wjazdem do J-L , kiedy będziemy mieli więcej niż 4 Mb nie wiem obiecują , że do 2012 drugi kwartał .

Ja jako użytkownik bestgo powiem tak jest lepiej niż było na początku. Chociaż czasem pingi sięgają około 400 i strony otwierają się jak by chciały a nie mogły. Teraz jest już lepiej ale ... właśnie zawsze jest jakieś ale. Tutaj to cena płacę 48 zł za 6 MB
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-13-2011, 17:41
Post: #15
RE: Internet - opinie.
Witam,
już myślałam że tylko ja mam takie problemy z internetią. Również mam w umowie 4Mb a w praktyce to może 1-1,5Mb. Najgorsze jest to że od 3-4 tyg internet co chwile się rozłącza. Umowa kończy mi się w grudniu i jestem zdecydowana zmienić operatora tylko właśnie na jakiego...Może ktoś poradzi? Zależy mi na prędkości co najmniej 4Mb. Bestgo obsługuje tylko techników?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
09-14-2011, 16:13
Post: #16
RE: Internet - opinie.
(09-13-2011 17:41 )aghataa napisał(a):  Witam,
już myślałam że tylko ja mam takie problemy z internetią. Również mam w umowie 4Mb a w praktyce to może 1-1,5Mb. Najgorsze jest to że od 3-4 tyg internet co chwile się rozłącza. Umowa kończy mi się w grudniu i jestem zdecydowana zmienić operatora tylko właśnie na jakiego...Może ktoś poradzi? Zależy mi na prędkości co najmniej 4Mb. Bestgo obsługuje tylko techników?

To podobnie jak ja - Bestgo nie wchodzi w grę , pozostaje NEOSTRADA
( jak masz łącze tele to do 20 Mb + telefon + tv )lub więcej cena 85 zł umowa na 24 m-c jeśli nie masz łącza tele to zakładasz owe utrzymanie łącza po zawieszeniu telefonu po 3 miesiącach kosztuje 23 zł m-c + 85 zł opłata za internet ale jest hak musisz przez 3 m-c opłacać abonament za 50 zł tak do zawieszenia telefonu , lub NETIA jeśli masz łącze telefoniczne to zakładasz Spoot Netia + telefon + tv do 20 Mb itp ble ble ble jeśli nie masz łącza można skorzystać z łącz TPSA i założyć i znów to samo opłacasz 25 zł za utrzymanie łącza bo dla Netii a to konkurencja i opłata za Netia Spoot 100 zł i parę groszy , polecam zadzwonić do nich osobiście ja tak zrobiłem bo konfiguratory na stronach www tych firm dają wiele do życzenia , NETpak też dostarcza usługi internetowe w naszym mieście oraz Hinet , akurat mnie interesowały przepustowości powyżej 20 Mb , dobra rada reklamacja z internetii uwzględniona abonament obniżony o 50 % polecam słać reklamacje co m-c jeśli nic się nie poprawia , składać reklamacje na długi czas naprawy itp itp , ale mimo tego też planuję zakończyć współprace z tą firmą .

poczytajcie sobie ten artykuł - http://www.wykop.pl/artykul/829673/netia...ami-umowy/

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-14-2011, 18:49
Post: #17
RE: Internet - opinie.
Dla mnie reklamacja nie jest żadnym rozwiązaniem, bo nie zależny mi na obniżeniu kosztów tylko na internecie o znośnej prędkości. Swoja drogą dzisiaj rano znów przez kilka godzin nie było internetu. Pozostaje mi chyba wypowiedzieć umowę i przyjrzeć się bliżej ofercie tpsa. Chociaż prawdę mówiąc trudno mi uwierzyć w obiecywane przez nich 20Mb na moim kablu...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
09-14-2011, 19:16
Post: #18
RE: Internet - opinie.
zadzwoń do techników TP powinni powiedzieć ile wyciągniesz po kablu. 801 505 505 (płatne normalnie)

[Obrazek: s16pht.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-30-2011, 22:16
Post: #19
RE: Internet - opinie.
netpak.pl - polecam. W zasadzie bez usterek.

mojechwalowice.pl - informator dla mieszkańców Chwałowic.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
01-14-2012, 16:17
Post: #20
RE: Internet - opinie.
(12-30-2011 22:16 )tomek napisał(a):  netpak.pl - polecam. W zasadzie bez usterek.

Bez usterek ze złota provider jest że się nic nie psuje , alternatywą wcale nie jest bo drogo .

Smile

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


[-]
Share/Bookmark (Show All)
Facebook Linkedin Technorati Twitter Digg MySpace Delicious

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Jelcz Laskowice Forum - Forum mieszkańców Jelcza Laskowice | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS