Witamy Serdecznie Wszystkich na forum i zapraszamy do rejestracji ;)
Partnerzy:   Dotacje Unijne Wrocław
Odpowiedz 
Internet Jelcz-Laskowice - opinie.
08-08-2011, 10:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2012 14:46 przez admin.)
Post: #1
Internet Jelcz-Laskowice - opinie.
Jaki macie internet i jak Wam się sprawuje?.
Może Nam/Komuś pomoże w wyborze dobrego dostawcy ISP lub zmianie być może na innego, lepszego w naszym mieście.

Pierwszy mój net był z TP S.A. tzw. neostrada 128 Kb/s i oprócz ceny jaką Telekomunikacja Polska sobie życzyła (opłata za abonament telefoniczny + za internet), złego słowa powiedzieć nie mogę.
Raz tylko nie było internetu przez może 3 minuty, a tak to 24 miesiące zero problemów.
Po zakończeniu 24 miesięcznej umowy z TP, zlikwidowałem telefon stacjonarny i przeszedłem do dawnego Lan-net'u, obecnie internetii.
Ogólnie nie jest źle, ale gdy pada mocno deszcz, to występują jego zaniki, a od kilku tygodni, w sumie co tydzień, tak na 2, 3 godz. potrafi całkiem internetu nie być.

Sprawdzałem również internet mobilny na kartę w PLAY i muszę przyznać, że chodził lepiej, jak z internetii, co mnie pozytywnie zaskoczyło - lekko ponad 2 Mb/s, a stronki ładowały się całkiem przyzwoicie. Smile

To tyle z mojej strony, jakby co było dobrze/źle, w tym wątku będę informował.

Pozdrawiam :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
08-08-2011, 11:43
Post: #2
RE: Internet - opinie.
Ile miesięcznie płacisz za PLAY ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-08-2011, 13:54
Post: #3
RE: Internet - opinie.
(08-08-2011 11:43 )myhair napisał(a):  Ile miesięcznie płacisz za PLAY ?
Jak nie ma netu z internetii, to używam jako zapasowego z PLAY na kartę, a tutaj abonamentu nie ma.
Cennik PLAY na kartę klik.

Pozdrawiam :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
08-09-2011, 20:38
Post: #4
RE: Internet - opinie.
Ja mam Media4 i to jest porażka. Poczynając od BOK, gdzie zatrudniają chyba jakieś panienki o obniżonym IQ, a na szybkości kończąc. Oszczędzę Wam szczegółów. Jedyne co jest dobre, a niestety bardzo szybko rotuje, to serwisanci. Tylko co oni mogą, jak cała sieć jest popaprana?

Mój Syn ma Net Paka i jest bardzo zadowolony. Jak skończy mi się umowa z M4, to Net Pak będzie miał w mojej osobie nowego klienta.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-12-2011, 09:36
Post: #5
RE: Internet - opinie.
(08-09-2011 20:38 )dorkasz1 napisał(a):  Ja mam Media4 i to jest porażka.
Słyszałem właśnie że z Media4 są problemy.
Kolega ok. 3 miesiące temu wspominał, że przez tydzień internetu nie było ... horror.

Pozdrawiam :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
08-13-2011, 09:26
Post: #6
RE: Internet - opinie.
Ja mam Netię - obiecywali nawet 20 mb [tyle ile kabel przepuści], a w praktyce mam 3-6 mb/s w dzień oraz do 9 mb/s w nocy.

Ostatnio kilka razy musiałem restartować modem gdy były chwilowe zaniki prądu, wcześniej zero problemów.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-14-2011, 16:53
Post: #7
RE: Internet - opinie.
http://www.bestgo.pl/ sprawdźcie tu z tego co wiem to nowe bloki w J-L mają już po 20 Mb, informują że kładą nowe światłowody , realna szansa jest .

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
08-15-2011, 11:10
Post: #8
RE: Internet - opinie.
Netpak ma ceny nieco jakby sprzed 5 lat wstecz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-15-2011, 11:30
Post: #9
RE: Internet - opinie.
(08-15-2011 11:10 )djodkurzacz666 napisał(a):  Netpak ma ceny nieco jakby sprzed 5 lat wstecz.

Fakt ceny mają kosmiczne , i do tego
Jednorazowa opłata instalacyjna*: 189 PLN.

Fotopasja Jelcz Laskowice

http://www.fotopasja.prv.pl

[Obrazek: msn-wink.gif]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Advertisement
08-15-2011, 12:08
Post: #10
RE: Internet - opinie.
(08-15-2011 11:30 )fotopasjajelcz napisał(a):  
(08-15-2011 11:10 )djodkurzacz666 napisał(a):  Netpak ma ceny nieco jakby sprzed 5 lat wstecz.

Fakt ceny mają kosmiczne , i do tego
Jednorazowa opłata instalacyjna*: 189 PLN.
Opłata instalacyjna faktycznie skutecznie odstrasza.

Ciekawy jestem, czy bestgo będzie kładł światłowody w całym Naszym mieście, czy tylko w obrębie określonego obszaru?.
Mimo wszystko, najtańszy abonament za 2 Mb od godz. 8:00 do 0:00 oraz podwyższona prędkość do 4Mb od 0:00 do 8:00 wynosi 47 zł - trochę sporo jak dla mnie i obecną konkurencję. Wink

Pozdrawiam :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


[-]
Share/Bookmark (Show All)
Facebook Linkedin Technorati Twitter Digg MySpace Delicious

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Jelcz Laskowice Forum - Forum mieszkańców Jelcza Laskowice | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS